casa tunari
Imobilul, care face obiectul ofertei (format din : teren - 502 m.p. ; locuinta – 200 m.p. - 2 apartamente separabile ; anexa - o incapere din zidarie BCA + terasa acoperita), este amplasat in com.Tunari (in nordul capitalei), in cea mai buna zona a localitatii, foarte aproape de toate institutiile de invatamant, sanatate, administratie locala, biserica, posta, centru comercial, de statia mijloacelor de transport in comun.
Vecinatati : sud – Pipera ; vest – oras Otopeni ; la 15 min. de Metro, Carrefour, Brico Store, Selgros Baneasa, la 20 min. de Casa Presei ; la 5 min. de Autostrada Bucuresti – Brasov (acces din Tunari).
Vila cu 5 camere, 2 bucatarii, 3 bai, 2 terase, 1 balcon mare, camera centralei , camera hidrofor.
Locuinta este construita din zidarie de caramida portanta, cu goluri verticale (termoizolatoare), pe structura de beton armat.
Cele doua niveluri ale cladirii sunt astfel concepute, incat se pot separa complet, rezultand doua apartamente, cu toate dependintele necesare.
Parterul este compus din : terasa, living, dormitor, birou (care, in prezent, este utilizat ca dormitor), bucatarie, baie, camera centralei (in care am montat aragazul, masina de spalat si cateva mici piese de mobilier), camera hidroforului (care are si rol de camara, intrucit este izolata termic si dotata cu calorifer).
Etajul include urmatoarele : casa scarii, bucatarie si living (ambele cu acces catre terasa), baie mare ; dormitor cu dressing, baie proprie si balcon.
Podul este circulabil (are inaltime suficienta) si se poate utiliza ca spatiu de depozitare si de uscatorie (este ventilat pe laturile de sud si nord, prin patru ferestre.
Partiul locuintei este functional (fara spatii inutile de incalzit / racit) si beneficiaza de iluminat natural maxim (majoritatea incaperilor au ferestre cu dubla orientare, ceea ce prezinta si avantajul ca pot fi deschise permanent, chiar si in zilele ploioase).
Izolatia termica a fost realizata integral.
Punctele forte ale locuintei le reprezinta : structura si calitatea materialelor utilizate pentru realizarea acesteia, ceea ce ii confera rezistenta, stabilitate si siguranta in exploatare :
- betonul a fost achizitionat de la o societate specializata, cu certificate de calitate
- armaturile au fost realizate (chiar in ziua achizitionarii, pentru a preveni formarea oxidului de fier) doar cu otel fabricat in Romania (care respecta standardele impuse in calculul antiseismic, privind raportul elasticitate / plasticitate), de asemenea, cu certificate care atesta aceste proprietati
- tamplarie PVC (in garantie) cu 5 camere termice + termopan 4 mm (coeficient de schimb int. / ext. - redus)
- centrala termica generatie noua (sistem condensare – randament maxim / consum mic)
Planseul a fost armat cu plasa realizata astfel : primul rand din PC 12 si al doi-lea din PC 10, cu ochiuri de 10x10 cm.
Stalpii (proiectati antiseismic in forma de I, L si T, in functie de amplasare) au fost armati cu PC 16, cu etrieri, avand diametrul de 8 mm, dispusi la distanta impusa de inginerul proiectant.
Scara este din lemn natur, protejata cu bait incolor, nontoxic (pentru jucarii).
Finisajele sunt cele uzuale : zugraveli obisnuite, cu vopsea lavabila ; parchet laminat – in dormitoare, living, dressing ; gresie si faianta – in spatiile umede (bai, bucatarii, camera centralei) si spatii exterioare (terase si balcon).
Instalatia de incalzire a fost realizata cu : conducte din cupru, calorifere din otel, distribuitoare de caldura pentru fiecare nivel. Toate au fost achizitionate din Romstal.
Instalatia de alimentare cu apa – polipropilena.
Instalatia electrica a fost realizata din fire de cupru, dimensionate corect de inginer de specialitate ; adaptabila alimentarii de la electrogenerator .
Acoperisul este din tigla metalica (rosie) – tabla Lindab, pe sarpanta din lemn.
Bransamente la retele de utilitati : electrica (trifazica – 380 volti), gaze, cablu tv, internet.
Alimentarea cu apa se face din doua puturi forate (unu pt. gradina, celalalt pt. uz casnic).
Evacuarea apelor uzate se face intr-o fosa septica vidanjabila.
Alimentarea cu apa si evacuarea apelor uzate, care, momentan, sunt rezolvate in sistem propriu, vor trece, in curand, la rezolvarea in sistem centralizat (Primaria Tunari va demara lucrarile pentru aceste retele in luna august 2013). Informatia este verificabila – a fost publicata in luna aprilie, in Jurnalul de Ilfov.