Curs formare Formatori

Curs formare Formatori
Curs formare Formatori Curs formare Formatori Datorita dinamicii societăţii în care trăim, obţinerea de performanţe presupune a învăţa continuu. Astfel, programele de formare ocupă un loc central. In acest context, a fi capabil să te adaptezi cerinţelor şi să răspunzi activităţilor pe care le desfăşori nu mai este suficient. E important să fii... 65728 100.00
100 eur
Click pentru a schimba moneda 100 eur
Click pentru a schimba moneda
Suceava, Suceava 23 Dec 2013
65728 145

Datorita dinamicii societăţii în care trăim, obţinerea de performanţe presupune a învăţa continuu. Astfel, programele de formare ocupă un loc central.
In acest context, a fi capabil să te adaptezi cerinţelor şi să răspunzi activităţilor pe care le desfăşori nu mai este suficient. E important să fii capabil să formezi oameni, să fii capabil să organizezi cursuri, pentru a aduce un plus de valoare echipei şi chiar şi ţie însuţi.
Conform Standardului Ocupaţional, Formatorul este specialistul în formare care proiectează, derulează, evaluează şi revizuieşte activităţi teoretice / practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale, derulate în instituţii specializate sau la locul de muncă.
Formatorul ştie să creeze un context de învăţare stimulativ şi eficient, furnizând satisfacţie atât cursanţilor, cât şi lui însuşi.
Competenţele obţinute sunt valabile pentru toate domeniile de activitate şi nivelurile de calificare la care lucrează formatorul.

Certificatul conferă toate competenţele legale pentru a preda cursuri de formare în cadrul unor cursuri de Formatori de Formatori, Formatori şi orice alte cursuri de formare continuă de calificare, iniţiere, perfecţionare, specializare sau altele, pentru toate domeniile de activitate şi nivelurile de calificare la care lucrează formatorul.

Cursul este structurat după ultimul standard ocupaţional conform reglementărilor în vigoare şi respectă normele europene cu privire la durata şi numărul de ore.

Trainerul te asteapta cu un program interactiv, dinamic, si orientat spre practica. Comunicarea si limbajul paraverbal joaca un rol important in implementarea tehnicilor de predare la cursul de formator, iar experienta personala si abilitatile lectorului te vor convinge sa progresezi in cariera alaturi de noi si sa descoperi ca poti sa faci fata unei provocari extraordinare.

Cursul se desfasoara pe parcursul a trei zile, a cate 5 ore pe zi, iar in a patra zi, tu vei fi trainerul si vei sti deja sa sustii in fata colegilor tai o sesiune interactiva, cu mult entuziasm!

“Îţi aduci aminte de momentul când cineva a avut asupra ta un impact atât de mare încât te-a marcat pentru multă vreme, poate chiar pentru toată viata?

Cam despre asta e cursul acesta: cum să devii cel care schimbă vieti, cum să fii conştient de tine şi de dinamica grupului cu care lucrezi şi nu în ultimul rând cum să fii fericit ca ai facut pe altul mai bun, mai abil, mai conştient, mai atent şi lista o putem continua.

Nu te aştepta la prea multă teorie, noi aplicăm situaţii concrete de învăţare iar în ultima zi de curs tu vei fi trainerul şi vei şti deja să susţii în faţa colegilor tăi o sesiune interactivă, cu mult entuziasm! Suntem convinşi că o să-ţi placă.” Profita ACUM!

METODA DE LUCRU
Se utilizează metode moderne de instruire bazate pe aplicabilitate imediată.
Ponderea activităților este 70 % aplicații practice și 30 % teorie.
Din metodele folosite menționăm: expunere, discuțiile dirijate, discuții în grupuri mici, studii de caz, joc de rol, chestionare, materiale video, dezbateri, simulări și exerciții.
Ne axăm in special pe nevoile cursanților.
Comunicarea între participanți și între participanți și traineri reprezintă principalul pilon al metodelor de instruire folosite.Datorita dinamicii societăţii în care trăim, obţinerea de performanţe presupune a învăţa continuu. Astfel, programele de formare ocupă un loc central.
In acest context, a fi capabil să te adaptezi cerinţelor şi să răspunzi activităţilor pe care le desfăşori nu mai este suficient. E important să fii capabil să formezi oameni, să fii capabil să organizezi cursuri, pentru a aduce un plus de valoare echipei şi chiar şi ţie însuţi.
Conform Standardului Ocupaţional, Formatorul este specialistul în formare care proiectează, derulează, evaluează şi revizuieşte activităţi teoretice / practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale, derulate în instituţii specializate sau la locul de muncă.

Ce poti face cu diploma de Formator?
Diploma de formator acreditată ANC îţi permite să predai în cadrul programelor finanţate din fonduri structurale: POSDRU, PODCA, etc. Poti sa livrezi cursuri in cadrul companiei sau institutiei in care lucrezi, poti sa iti infiinteti propria firma de cursuri sau sa dezvolti cursuri din domeniul tau de activitate, poti sa lucrezi pentru companii de training si sa predai atat cursuri acreditate ANC cat si cursuri de autor.
Cine se poate înscrie la cursul de Formator?
Programul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit partial competentele pe cai informale, cat si tuturor persoanelor care doresc sa se pregateasca pentru aceasta profesie.
IMPORTANT! Conform legii, orice furnizor de formare profesionala pentru adulti – organizatie, institutie publica sau persoana fizica – trebuie sa faca dovada ca este autorizata ca formator in conditiile legii de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).
Autorizări
Cursul Formator este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educatiei Naţionale şi este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), la finalizarea lui acordandu-se un certificat de absolvire avizat de CNFPA. Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.
Certificatele eliberate la absolvirea Cursului Formator au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000. Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).
Grup ţintă : 12-14 persoane
Cursul va avea loc în Suceava in perioada 17-22 februarie 2014.
Programul desfăşurării cursului:
Luni, 17 februarie : 16,00 – 21:00
Miercuri, 19 februarie: 16,00 – 21:00
Vineri, 21 februarie: 16,00 – 21:00
Sâmbătă, 22 februarie: 09:00 – examen acreditat ANC
În cadrul acestui curs, participanţii îşi vor însuşi următoarele competenţe:

Pregătirea formării (Definirea obiectivelor formării, Proiectarea activităţilor de formare, Construirea situaţiilor de învăţare, Organizarea activităţilor de formare, Organizarea spaţiului în care are loc formarea, Pregătirea suportului de curs şi a materialelor auxiliare);

Realizarea activităţilor de formare (Informarea participanţilor privind activităţile de formare, Motivarea participanţilor la formare, Facilitarea activităţilor de învăţare, Rezolvarea conflictelor, Oferirea de feed-back participanţilor la formare);

Evaluarea participanţilor la formare (Aplicarea probelor şi instrumentelor de evaluare, Organizarea sesiunilor de evaluare, Înregistrarea rezultatelor evaluării şi elaborarea raportului privind programul / activitatea de formare);

Aplicarea metodelor şi tehnicilor speciale de formare (Încurajarea reflecţiei personale şi a auto-formării, Promovarea învăţării prin dinamica de grup, Lucrul în echipă cu alţi formatori şi cu persoane-resursă, Abordarea flexibilă a situaţiilor de formare, Dezvoltarea competenţelor transversale);

Marketing-ul formării (Identificarea nevoilor organizaţionale de formare, Promovarea programelor de formare);

Proiectarea programelor de formare (Stabilirea scopului şi a obiectivelor formării, Identificarea resurselor necesare pentru un program de formare, Elaborarea materialelor suport pentru formare, Stabilirea strategiei şi construirea programului de formare);

Organizarea programelor şi a stagiilor de formare (Negocierea programului de formare, Constituirea unităţilor de lucru, Asigurarea facilităţilor suplimentare);

Evaluarea, revizuirea şi asigurarea calităţii programelor şi a stagiilor de formare (Elaborarea portofoliului de evaluare, Evaluarea eficienţei programelor de formare, Revizuirea programelor de formare, Promovarea criteriilor şi sistemelor de asigurare a calităţii).

Rolurile formatorului de adulţi:

expert al actului de predare-învăţare, care asigură un control multiplu: prezentarea noului material, controlarea discuţiilor şi dezbaterilor;

consilier: nu trebuie să prezinte informaţiile cu toate detaliile ci să orienteze cursanţii să descopere ei înşişi lucruri noi, care să îi motiveze în a continua participarea activă la curs;

facilitator: facilitează o cale de acces către conţinuturi noi, orientând cursanţii cum să înveţe să descopere lucruri noi, utile în procesul de instruire dar care pot fi aplicate în viaţa cotidiană;

manager: încurajează cursanţii să colaboreze, sa-şi împărtăşească ideile şi cunoştinţele dar mai ales responsabilităţile, formatorul având sarcina de a manageria fiecare grup constituit;

ghid şi iniţiator: poate propune proiecte pentru menţinerea competenţelor dobândite;

evaluator al competenţelor efectiv formate sau dezvoltate la participanţii la formare, precum şi al propriei prestaţii ca formator;

orchestrator: formatorul are misiunea de a dezamorsa eventualele conflicte.