Putem media ce nu poti remedia!

Putem media ce nu poti remedia!
Putem media ce nu poti remedia! Putem media ce nu poti remedia! Oferta de servicii a Biroului de Mediere-Szasz Angelica-Graţiela: Sunaţi la: 0731312132 0747536040 sau trimiteţi un e-mail la: gratziela_73@yahoo.com pentru a programa o şedinţă de mediere sau pentru a beneficia de informare GRATUITĂ. Sunaţi acum şi ... 46511
-
Râmnicu Vâlcea, Vâlcea 31 Mar 2014
46511 198

Oferta de servicii a Biroului de Mediere-Szasz Angelica-Graţiela:

Sunaţi la: 0731312132
0747536040
sau trimiteţi un e-mail la: gratziela_73@yahoo.com pentru a programa o şedinţă de mediere sau pentru a beneficia de informare GRATUITĂ.

Sunaţi acum şi poate nu este nevoie de instanţa de judecată!

Biroul mediator – Szasz Angelica-Graţiela vă poate programa medieri pentru toate tipurile de litigii în care părţile acceptă dialogul ca modalitate de clarificare a intereselor, în scopul ajungerii la o înţelegere comună, de durată şi eficienţă.

Litigiile ce pot fi supuse medierii :

Drept civil:
Revendicare, Grăniţuire, Pretentii evacuare, Obligaţia de a face, Partaje etc.
Dreptul familiei:
a) continuarea căsătoriei;
b) partajul de bunuri comune;
c) exerciţiul drepturilor părinteşti;
d) stabilirea domiciliului copiilor;
e) contribuţia părinţilor la întreţinerea copiilor;
f) orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
Acordurile de mediere încheiate de părţi, în cauzele/conflictele ce au ca obiect exerciţiul drepturilor părinteşti, contribuţia părinţilor la întreţinerea copiilor şi stabilirea domiciliului copiilor, îmbracă forma unei hotărâri de expedient.
Drept penal:
În cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate şi împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, după formularea plângerii, dacă făptuitorul este cunoscut sau a fost identificat, cu condiţia ca victima să îşi exprime consimţământul de a participa la şedinţa de informare împreună cu făptuitorul.
Drept commercial:
Somaţii de plată, Pretenţii, Revendicare, Litigii între asociaţi, Executarea contractelor,Litigii banca / client etc.
Litigii de munca:
Drepturi băneşti, Decizia de imputaţie, Desfacerea contractului de muncă etc.
(în litigiile de muncă izvorâte din încheierea, executarea şi încetarea contractelor individuale de muncă; în domeniul răspunderii profesionale în care poate fi angajată răspunderea profesională, respectiv cauzele de malpraxis, în măsura în care prin legi speciale nu este prevăzută o altă procedură ).

Tarife mediere:

Conform prevederilor art. 26 din Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, "Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu partile, precum si la restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere". Onorariul mediatorului va fi suportat in mod egal de parti daca acestea nu au convenit altfel.
Pentru persoanele care au venituri mici şi nu işi pot permite asistenţa juridică, statul va fi cel care le va returna cheltuielile cu onorariul mediatorului, în condiţiile prevăzute de lege.
Onorariile noastre se negociază în mod direct cu părţile şi se stabilesc în funcţie de natura şi obiectul conflictului: numărul părţilor implicate în conflict sau de timpul acordat pregătirii şi desfăşurării şedinţelor de mediere.

Onorariile pot fi achitate :
- Numerar - la semnarea contractului de mediere;
- Înainte cu 7 zile de începerea şedinţelor de mediere.

IMPORTANT : Cheltuielile suplimentare efectuate în cadrul activităţii de mediere vor fi suportate de către părţi (poştă, telefon, fax, mijloace de transport etc.), plătindu-se separat faţă de onorariu, pe baza documentelor doveditoare.
Cheltuielile neprevăzute (angajarea unor experţi), efectuate în interesul părţilor, se vor face cu acordul acestora şi vor fi detaliate într-o anexă la contractul de mediere.