teren de vanzare Bolintin Deal
Teren de vanzare intravilan Bolintin Deal, utilitati: gaze, internet prin cablu + cablu tv, terenul are si o livada cu pomi fructiferi + un put de apa; zona linistita, vecinii sunt linistiti si civilizati, (viitorii vecini se vor acomoda foarte usor ) padurea la 50 m, la strada principala(str. Republicii nr 107, se pot cere informatii despre teren), deschidere foarte mare.Terenul se afla situat mai exact la padurea dintre Ciorogarla si Bolintin Deal din directia Bucuresti - 12 km pana la intrare in Bucuresti. Merita vazut !
Obiective turistice : Biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” (1886)
Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” (de la sfârşitul secolului al XIX-lea
Conacul „Hubert”, azi spital (de la sfârşitul secolului XX)
Conacul „Băleanu” (de la sfârşitul secolului XX)
Pădurea Bolintin este o arie protejată (sit de importanță comunitară - SCI) situată în sudul țării (Muntenia), pe teritoriul județului Giurgiu[2]. Zona a fost declarată sit de importanță comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr.1964 din 13 decembrie 2007 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România)[5] și se întinde pe o suprafață de 5.737 hectare[6].
Situl reprezintă o zonă (încadrată în bioregiune continentală aflată în lunca inferioară a râului Argeș) împădurită cu arboret de stejar (Quercus robur) în asociere cu specii de gorun (Quercus petraea), carpen (Carpinus betulus), cer (Quercus cerris), salcie sau plop alb; ce conservă habitate naturale de tip: Păduri dacice de stejar și carpen, Păduri balcano-panonice de cer și gorun și Zăvoaie cu Salix alba și Populus alba[7] și protejază faună rară.
La baza desemnării sitului se află câteva specii faunistice enumerate în anexa I-a a Directivei Consiliului European 92/43/CE din 21 mai 1992 (privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică)[8], printre care: vidra de râu (un mamifer din specia Lutra lutra)[9], broasca țestoasă de baltă (Emys orbicularis)[10], tritonul cu creastă (Triturus cristatus)[11]) și buhaiul de baltă cu burta roșie (Bombina bombina) [12]; toate aflate pe lista roșie a IUCN[13.