VAND ULEI EXTRAVIRGIN DIN SEMINTE DE IN.VRAC.
ULEIUL EXTRAVIRGIN DIN SEMINTE DE IN
Uleiul de seminţe de in este 100 % natural, obţinut prin presare la rece. Are calităţi deosebite, conţinând de 2 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3(Acid Alpha Linoleic) decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9(Acid Oleic). Toţi aceşti aminoacizi au un rol primordial în refacerea celulară, fiind foarte utili în diverse afecţiuni. Proteina din uleiul de seminţe de in este uşor digerabilă şi conţine toţi aminoacizii necesari pentru menţinerea unui organism puternic şi sănătos.
În compoziţia uleiului de seminţe de in, intră lignani care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antitumorale. Uleiul de seminţe de in conţine lecitină şi este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal.
Are acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimilor din sânge.
Pe lângă acidul alfa linolenic, seminţele de in mai sunt bogate şi în lignan. Lignanul este un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un conţinut bogat în fibre. Cercetătorii susţin că lignanul din seminţele de in, aduce multe promisiuni în bătălia cu afecţiunile, incluzând un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cancerul la sân.
Uleiul de in, este de ajutor în afecţiunile Crohn şi colite. De asemenea, acesta se pare că poate să vindece partea interioară a intestinelor inflamate.
Uleiul de in regleaza dezechilibrul nutritional cauzat de ingerarea unor cantitati insemnate de substante chimice - coloranti , conservanti - deoarece , in alimentatia moderna el este cea mai importanta sursa de acid alfa linoleic - OMEGA 3 , factorul de baza in echilibrul hormonal al organismului uman.
Indicatii :
El are efecte pozitive asupra :
-tensiunii arteriale
-scaderii colesterolului
-constipatiei rebele
-imunodepresiei
-psoriazisului
-eczemelor
-arsurilor
-un rol important in prevenirea atacurilor de cord, accidentelor cerebrovasculare
Expertii medicali mondiali, specialistii in nutritie, autori ai unor insemnate lucrari in domeniu, indica uleiul de in ca adjuvant in combaterea :
-artritei
-infarctului
-cancerului
ADMINISTRARE :
Includeti pur si simplu uleiul de in in alimentatia cotidiana.
O cura trebuie sa contina minim 3 linguri / zi inainte de mese.
Atentie! Este contraindicat la administrarea heparinei!
Descriere produs:
Uleiul de in obtinut prin presare la rece din seminte de in curatate si avand umiditatea de 8-9% are calitati dietetice cu totul speciale.
Este uleiul vegetal cu cel mai inalt continut de acid linolenic, acid gras esential de tip Omega 3 pe care-l contine de doua ori mai mult decat uleiul de peste..
Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.
Folosirea uleiului de in presat la rece previne ateroscleroza si aparitia bolilor de inima.
Este in acelasi timp un ulei foarte placut la miros si gust si astfel foarte folosit in salate, maioneze si in prepararea alimentelor inabusite.
In acelasi timp , fiind un ulei sicativ, se foloseste in industria vopselurilor, in special la obtinerea culorilor pentru pictura.
Compozitia principalilor acizi grasi este urmatoarea:
- palmitic 5%
- stearic 4%
- oleic 17%
- linoleic 20%
- linolenic 54%